SENJA @ LAMAN SERAI Projek Rumah Teres Moden Sangat Hot di Pasir Mas

SENJA @ LAMAN SERAI

 

 

 

 

 

Kediaman Dalam Bandar Baru Pasir Mas Kelantan

Senja @ Laman Serai, Bandar Baru Pasir Mas merupakan projek perumahan baru teres satu tingkat, yang dibangunkan oleh Pemaju Taman Semasa (M) Sdn. Bhd. yang merupakan pemaju hartanah yang bekerjasama dengan Majlis Daerah Pasir Mas dalam pembangunan Bandar Baru Pasir Mas.

Kawasan perumahan ini dibina di atas tapak seluas 25.39 ekar menjadi antara Projek Perumahan yang sangat strategik dalam Jajahan Pasir Mas.

Tanah projek ini adalah leasehold 99 tahun di bawah Rizab Melayu maka secara langsung pecahan unit atau lot perumahan nanti juga berstatus yang sama.

Pembinaan SENJA @ LAMAN SERAI yang berjumlah 312 unit Rumah Teres Moden Setingkat akan dibahagikan kepada 3 fasa utama :

  1. Fasa Pertama – Pembinaan rumah teres 1 tingkat sebanyak 89 unit (Open 01.10.17 & Full Booked on 01.02.18)
  2. Fasa Kedua – Pembinaan rumah teres 1 tingkat sebanyak 80 unit (Open 06.02.18)
  3. Fasa Ketiga – Pembinaan rumah teres 1 tingkat sebanyak 64 unit
  4. Fasa Keempat – Pembinaan rumah teres 1 tingkat sebanyak 79 unit

 

KEISTIMEWAAN SENJA @ LAMAN SERAI

 

1. Harga Yang Berpatutan

Harga SENJA @ LAMAN SERAI – Kediaman Dalam Bandar Baru Pasir Mas

Harga seunit bermula dari RM184,800 (anggaran bayaran bulanan pinjaman sekitar RM820 setiap bulan) untuk pendapatan isi rumah atas RM2,500/-.

Pada pendapat saya, harga ni berpatutan bagi sebuah rumah teres setingkat yang mempunyai pelan infrastruktur yang sangat baik dan berada dalam kawasan Bandar Baru Pasir Mas yang lengkap dengan kemudahan pejabat-pejabat kerajaan, institusi awam, bangunan perniagaan dan kediaman.

Manakala pada 6.2.2018 dibuka Fasa 2 dengan kenaikan harga RM8,000/- menyaksikan harga baru dibuka pada Harga RM192,800/- dan pemberian diskaun rebet sebanyak 10% untuk bumi dan 5% untuk non-bumi anak kelantan. (Harga Jualan selepas rebet RM173,520 bumi & RM183,160 non-bumi)

Perhatian : Harga jualan akan berubah dari satu fasa ke fasa yang seterusnya. Para prospek dinasihat agar menempah dengan segera supaya dapat membeli unit dengan harga lebih murah.

 

2. Konsep Design Rumah Moden Yang Menarik

Konsep Design Moden SENJA @ LAMAN SERAI – Kediaman Dalam Bandar Baru Pasir Mas

 Seiring dengan citarasa pembeli-pembeli rumah kini yang inginkan pembaharuan dalam konsep design rumah mereka, rumah-rumah teres Senja @ Laman Serai ini pasti dapat memberi kepuasan kepada pemilik-pemiliknya.

Rumah-rumah teres Senja @ Laman Serai ini menawarkan konsep design moden yang fresh serta dapat memberikan keseronokan kepada pemilik-pemiliknya.

 

Foto Rumah Contoh yang sedia dikunjungi

 

3. Saiz Binaan & Pelan Lantai Yang Ideal

Saiz Binaan & Pelan Lantai SENJA @ LAMAN SERAI – Kediaman Dalam Bandar Baru Pasir Mas

Saiz binaan rumah teres 1 tingkat Senja @ Laman Serai adalah 913 kps merupakan antara saiz lantai yang terbesar dalam kelasnya. Saiz ini pasti memberikan lebih keselesaan kepada penghuninya walaupun ia hanya sebuah rumah teres. Saiz ini boleh menyamai keluasan sebuah berkembar ada sesetengah projek tawarkan.

Saiz yang besar ini ditambah dengan susunan ruang bilik-bilik yang menarik serta bersaiz yang lebih besar dapat disediakan untuk setiap ruang yang ditawarkan.

Rumah-rumah ini juga menyediakan ruang letak kereta untuk 2 biji kereta yang menjadi kebiasaan pemilik sebuah rumah hari ini memiliki sekurang-kurangnya 2 biji kereta.

 

Pelan Tipikal

 

4. Saiz Binaan & Pelan Lantai Yang Ideal

Saiz Binaan & Pelan Lantai SENJA @ LAMAN SERAI – Kediaman Dalam Bandar Baru Pasir Mas

Saiz binaan rumah teres 1 tingkat Senja @ Laman Serai adalah 913 kps merupakan antara saiz lantai yang terbesar dalam kelasnya. Saiz ini pasti memberikan lebih keselesaan kepada penghuninya walaupun ia hanya sebuah rumah teres. Saiz ini boleh menyamai keluasan sebuah berkembar ada sesetengah projek tawarkan.

Saiz yang besar ini ditambah dengan susunan ruang bilik-bilik yang menarik serta bersaiz yang lebih besar dapat disediakan untuk setiap ruang yang ditawarkan.

Rumah-rumah ini juga menyediakan ruang letak kereta untuk 2 biji kereta yang menjadi kebiasaan pemilik sebuah rumah hari ini memiliki sekurang-kurangnya 2 biji kereta.

 

5. Lokasi Yang Betul Untuk Pelaburan Hartanah

 Lokasi SENJA @ LAMAN SERAI – Kediaman Dalam Bandar Baru Pasir Mas

SENJA @ LAMAN SERAI terletak dalam kawasan Bandar Baru Pasir Mas, Mukim Apam, Jajahan Pasir Mas, Kelantan. (Sila rujuk pelan lampiran)

Terletak dalam Bandar Baru Pasir Mas yang lengkap dengan kemudahan pejabat-pejabat kerajaan seperti Pejabat Tanah Dan Jajahan Pasir Mas, Majlis Daerah Pasir Mas dan Pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri. Institusi awam seperti Kolej Kemahiran Tinggi Mara (KKTM), Institut Memandu Lamar Bakti dan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK). Bangunan-bangunan perniagaan seperti Pasaraya Pantai Timur, Happy Home dan pelbagai kedai dan pejabat. Terdapat juga rumah-rumah kediaman jenis teres setingkat, dua tingkat dan rumah banglo dua tingkat.

Kawasan perindustrian Apam pula terletak hanya kira-kira 1.5 km sahaja daripada Bandar Baru Pasir Mas.

 

Pelan Tapak dan Lokasi SENJA @ LAMAN SERAI.

 

6. Mempunyai Jaringan Perhubungan Yang Sangat Baik

 Perhubungan Jalanraya ke SENJA @ LAMAN SERAI – Kediaman Dalam Bandar Baru Pasir Mas

Projek perumahan ini dihubungi melalui selain terletak Bandar Baru Pasir Mas ia juga sangat mudah menghubungi bandar-bandar lain yang berhampiran yang penting dalam aktiviti ekonomi, pentadbiran dan pelancongan. Jalanraya utama Pasir Mas/ Rantau Panjang menghubungkan Bandar Pasir Mas, Bandar Tasek Raja dan terus ke Pusat Perniagaan Bebas Cukai Rantau Panjang serta menjadi pintu masuk Malaysia dan Thailand.

Jalan Lubok Jong/ Tanah Merah pula menghubungkan Bandar Baru Pasir Mas terus ke Bandar Tanah Merah sekaligus menjadi laluan Ipoh/Grik/Jeli/Tanah Merah/ Bandar Machang serta boleh terus menghala ke Kuala Terengganu melalui Pasir Puteh/ Jerteh/ Setiu.

Jalan Lubuk Jong/ Meranti/ Cabang 4 mampu menghubungkan Bandar Baru Pasir Mas terus ke Tumpat/ Pengkalan Kubur serta satu lagi pintu masuk Malaysia dan Thailand.

 

Pelan Tapak Serta Jaringan Jalanraya Mudah Access

 

7. Kemudahan Infrastruktur yang Baik

Kemudahan infrastruktur yang bakal disedia SENJA @ LAMAN SERAI – Kediaman Dalam Bandar Baru Pasir Mas

Kemudahan yang akan disediakan/dibina di dalam taman perumahan ini termasuk:

Tapak Masjid

Menara Tangki Air

TNB Substation. (Pencawang Elektrik).
Taman Rekreasi Dan Permainan Kanak-kanak.
Loji rawatan kumbahan.

Pokok landskap dihadapan rumah.
Lampu Jalan Setiap Lorong Rumah.
Tapak Dewan Komuniti.
Tapak Tadika

 

PAKEJ JUALAN SENJA @ LAMAN SERAI

⏩ Rumah Teres Baru
⏩ Beli Tanpa Deposit

⏩ Tanpa Kos Guaman

🏡 Projek SENJA @ LAMAN SERAI

✅ Tempahan hanya RM500
✅ Rebet Harga 10%.
✅ Perjanjian Jualbeli Percuma
✅ Perjanjian Loan Percuma
✅ Duti Setem Percuma.
✅ Duti Setem Dokumen Pinjaman Percuma.
✅ Urusan Pinjaman LPPSA dan Bank Percuma

RUMAH TERES DESIGN MODEN DLM BANDAR BARU PASIR MAS.
================================================

💥 Dekat dgn Pantai Timur Hypermarket
💥 Pejabat Tanah Dan Jajahan Pasir Mas,
💥 Pejabat Majlis Daerah Pasir Mas
💥 Kolej Kemahiran Tinggi MARA dll.
.
🏠RUMAH TERES DESIGN MODEN.
⏩ 3 Bilik Tidur, 2 Bilik Air.
⏩ Keluasan Tanah dari 1,130kps.
⏩ Keluasan Lantai Rumah 913kps

Sangat Istimewa !!!

🔥 Dapat Cash Back Loan LPPSA
🔥 Dapat Cash Back Skim Rumah Pertama

Untuk maklumat Lanjut Hubungi :

📲 Azman
📲 016 – 9213895
☎ 09-7446844

www.wasap.my/+60169213895/Senja@Laman Serai

Leave a Reply

Your email address will not be published.